„Alsíörs”: Eplényből havat szállítottak a Balaton parti Alsóörsre

Több mint 10 köbméter havat szállítottak el január 24-én Eplényből, az Intersport Síarénából azért, hogy minél közelebb vigyék a síelés és hó örömét az emberekhez – tájékoztatott László Márk, az Intersport Síaréna Eplény marketing vezetője.

– Január 24-én, pénteken az alsóörsi Balaton parti Sirály sétányhoz szállítunk technikai havat. Az esemény az „Alsíörs” nevet kapta, és a leszállított hómennyiségből sífutópályát fognak kialakítani
a szervezők – tudtuk meg az aréna marketing vezetőjétől.

A Balaton Yacht Club 1912 felajánlotta, hogy segít az esti hóterítésben, illetve szombaton a sífutásra jelentkező gyerekek részére forró teát biztosítanak majd a helyszínen. A sífutó eszközöket a SuliSí Bt biztosítja, a SkiOutlet.hu pedig ajándékokkal kedveskedik az érdeklődők számára.

– Ebben a szezonban idáig közel 135.000 köbméter havat gyártottunk, az elmúlt éjjel 36 hóágyú (hópótló berendezés) üzemelt egyszerre az eplényi sípályán. Ennek köszönhetően több mint 5.000 köbméter havat gyártottunk, amiből bőven jut elegendő mennyiség az Alsíörs esemény megszervezéséhez – folytatta a menedzser.

Jelenleg Eplényben több mint 5,5 kilométer hosszú pályarendszeren lehet síelni, és üzemelnek ülőszékes felvonóink is, az Audi e-tron 4 üléses sífelvonó és az Intersport 2 üléses sífelvonó is. A hétvégére megtöbbszörözik a felvonó kapacitást, üzembe fogják helyezni csákányos felvonóikat is.

Január 25-én, szombaton pedig megrendezik Magyarország legnagyobb freestyle snowboard és sí versenyét a ShowDown 2020-at.