Állva utaznak a vonaton a Balaton felé (index.hu)

Az index.hu egyik olvasója számolt be arról, hogy hetente utazik a Balatonfüred felé közlekedő Katica sebesvonaton, amelyen sosincs elég ülőhely. Mint írta, nyáron, munkaidő után sokan utaznak a magyar tenger felé, amihez nem elég hosszúak a szerelvények. A vonat jegykezelője elmondta, már jelezték a problémát, azonban egyelőre nem született megoldás az ügyben – írja a lap.

 

Rendszeresen alakul ki tömeg a Balaton északi partja felé tartó és a Budapest Déli pályaudvarról 16:30-kor induló Katica Interrégió vonaton. Az Index olvasója arról számolt be, hogy a járat szinte mindig több utast szállít, mint amennyi ülőhelye van. Hozzátette, Kelenföldön mindig bedugul a vonat, ezért aki nem akar állva utazni, jobb, ha a Déli pályaudvaron száll fel.

A jelenség oka, hogy nyáron, munkaidő után sokan utaznak a Balaton felé.

Az olvasó beszámolója szerint körülbelül 30-50 ember marad állva a járaton, és legalább Székesfehérvárig, ahol azért sokan leszállnak, nem is lesz másképp. Hozzátette, a jegykezelő elmondta neki, hogy rendszeresen jelentik az adott járat telítettségét, és azt, hogy a késő délutáni időszakban  általános a 110-130 százalékos telítettség a Balaton felé tartó járatokon. A vasúttársaság dolgozója reményének adott hangot – az olvasó beszámolója szerint -, hogy jelentésük egyszer célba ér, és hosszabb szerelvényeket küldenek az érintett vonalon.

Szerkesztőség megkereste a MÁV-ot, amint válaszolnak, frissítik a cikküket.