Állatvédelmi központot létesítenek Veszprémben (vehir.hu)

Állatvédelmi központ létrehozásáról döntött a veszprémi képviselőtestület, a közgyűlés határozott a telekalakításról is. A kormányzati támogatással kialakítandó központ az Északi-körgyűrű mellett épülhet meg – írja a vehir.hu.

 

A leendő központ a védelemre, gondoskodásra szoruló állatok professzionális ellátása mellett kiemelt hangsúlyt kíván fektetni a megelőzésre, a figyelemfelhívásra, az oktatásra, valamint a szemléletformálásra.

A Nemzeti Állatvédelmi Program keretében megépítendő veszprémi állatvédelmi központ országos mintaként szolgál majd az elkövetkezendő években. Az állatvédelmi kompetencia központ alapvető és fő feladata lesz a gazdátlan állatok befogadása, igényeik szerinti megfelelő ellátása a végső cél eléréséig, az örökbefogadás lebonyolításáig.

A központ oktatás helyszínéül is szolgál majd, így iskolás csoportok állatvédelmi oktatáson vehetnek részt, a gyakorlatban is megtanulhatják, milyen a felelős állattartás, mit jelent egy állatról való gondoskodás.

Az Állatvédelmi Kompetencia Központ nem utolsó sorban szabadidős tevékenységet, kikapcsolódást is nyújt. Sokaknak nincs lehetősége rá, hogy otthon gondoskodjanak egy házi kedvencről, de szívükön viselik az állatok sorsát, és valamilyen módon szeretnének részt venni gondozásukban is, segíteni nekik, örömet kapni tőlük, és viszonzásul örömet adni nekik – írta előterjesztésében Brányi Mária alpolgármester.

Az Állatvédelmi Kompetencia Központ szakmai megvalósítására és üzemeltetésére a Kittenberger Kálmán Növény- és Vadasparkot jelölik ki.