Állami segítséggel vesz ingatlanokat Veszprém – köztük az egykori Balatoni Bútorgyár (veol.hu)

Kormányzati támogatással vásárolhatja meg a volt bútorgyár belvárosközeli területét az önkormányzat, jelentette be Porga Gyula polgármester. Porga Gyula emlékeztetett, az egykori Balaton Bútorgyár és a volt szakszervezeti irodaház épületeinek megvásárlása régi vágya volt az önkormányzatnak, amelyhez most megkapja a forrást az állam támogatásával a város. 

A polgármester a veol.hu tudósítása szerint hangsúlyozta azt is, a kormány 2020 végén meghozott döntése értelmében Veszprém 1,38 milliárd forintot kapott a város működésének támogatására. Ebből az összegből a VKSZ Zrt. közüzemi szolgáltató, a Veszprémi Állatkert és a V-Busz közlekedési vállalat részesült még 2020-ban.

A városvezető felhívta a figyelmet arra, hogy az összeg nem plusztámogatásként érkezik meg a cégekhez, hanem a napi működést biztosítja: ez azt jelenti, hogy a 2021-es városi költségvetésből a cégek működési támogatása ezzel az összeggel csökken. – A költségvetés összeállításánál ez óriási segítséget jelent önkormányzatunknak, hiszen 1,3 milliárd forinttal kevesebb lesz az összkiadásunk – fogalmazott Porga Gyula.

A polgármester arra is kitért, hogy egy decemberi kormánydöntés értelmében visszavonja az önkormányzat a 2021-re tervezett gyermekétkeztetési és tömegközlekedési díjemelésről szóló rendelkezéseket. Hozzátette, mindkét szolgáltatás a tavalyi díjakkal működik tovább, aki pedig már megvásárolta az emelt árú szolgáltatást, az visszakapja a különbözetet.