Állami beruházásokkal ünnepelnek Sümegen (veol.hu)

A várossá avatásának 36. évfordulóját ünnepelték Sümegen. Az ünnepségre a Balaton-felvidéki Radetzky Huszáregyesület tagjai vitték be a város zászlaját. Az ünnepségen elhangzott: nagy állami beruházások kezdődtek az elmúlt időszakban, ami segíi, hogy igazi járási központ lehet Sümeg. 

Mindenki örül a járóbeteg-szakellátó központ elkészültének, szerencsés a koncepció, hogy a Kompanik Zsófia utcába koncentráltuk az egészségügyi ellátásokat – idézi Végh László polgármester szavait a veol.hu.  A városvezető kifejtette: elkészült néhány nagyberuházás, amely alapjaiban változtatja meg a sümegiek életét. Az ipari parkban átadták az inkubátorházat és a csarnok is elkészült. Befejeződtek az energetikai beruházások az iskolában, óvodában, idős otthonban.

A püspöki palota projektje elindult, fél év múlva talán befejeződik, valamint küszöbön áll a vár újbóli fejlesztése. Elkészült tanuszoda. A polgármester szerint a városra mostanában jelentős figyelem irányul. „Örülök, hogy 2015-ben „felkerült” Sümeg az ország térképére. Amikor a fejlesztések elosztásáról van szó, eszébe jutunk olyan döntési helyzetben levő embereknek, akiken sok múlik. Mindannyiunk alapvető vágya, hogy rendezett lakókörnyezetben és biztonságban éljünk.” – fogalmazott Végh László.

A közbiztonságuk a polgármester szerint kiváló, köszönet mondott ezért a rendőröknek, polgárőröknek. De ezen a területen még előbbre juthatnak, mert idén térfigyelő kamerák kerülnek ki el a Fő utcába és a belvárosba.