Alkoholmentes lesz idén a siófoki Everness fesztivál

Új helyszínen és egyéb újdonságokkal várja vendégeit az idei nyolcadik balatoni életmód-fesztivál, az Everness 2020. június 17-22 között.Európa legnagyobb életmódfesztiválja idén Siófok-Sóstón lesz és alapításkori értékeire építve számos újdonságot ígér: alkoholmentesség, limitált nézőszám, minden eddiginél zöldebb környezet, tematikus falvak, hangosság szerinti időzónák, nagyobb vega/vegán ételkínálat és társtaláló” – írják közleményükben a szervezők.

A szervezők egyik legfontosabb változásnak azt nevezik, hogy – a hazai fesztiválok közül egyedüliként – nem lesz alkohol árusítás. Amúgy a korábbi, népszerű programok sokasága, táncprogramok, koncertek, előadások, workshopok lesznek, ahol merítve a fesztivál korai szellemiségéből, számos újdonsággal is találkozhatnak majd a látogatók – ígérik.

Úgy döntöttünk, hogy a 2020-as Everness fesztivállal visszanyúlunk a fesztivál korai értékeihez. Az elmúlt időszakban bennünk, szervezőkben is érlelődött a vágy a változásra, ami szerencsésen találkozott a közönségtől érkező visszajelzésekkel. Az idei Everness valami újnak a kezdete, ám törvényszerű eredménye annak az útnak, amin eddig jártunk: olyan környezetet teremtünk, amelyek igazán hasonlóak a mi kis belső útjainkhoz, olyan változásokat és programokat vezetünk be, amelyek minden eddiginél teljesebbé teszik a tudatos együttlétet – mondta Klein Csaba, fesztiváligazgató.

 

Alkoholt nem árulnak, vega és vegán kínálatot nyújt az Everness Menza

A rendezvény környezetében az alkoholfogyasztást természetesen ki-ki maga dönti el, de a szervezők mindenkit arra ösztönöznek, próbálják ki, milyen tisztán bulizni, táncolni, beszélgetni. Nagyobb vega és vegán kínálattal várják a vendégeket, az Everness Menzán pedig kedvező árú napi menüt árusítanak.

A szervezők idén visszanyúlnak a korai évek falu koncepciójához és 5 tematikus területet – Intimitás, Szakralitás, Környezettudatosság, Holisztikus és Szórakozás – alakítanak ki. Az újrarendezés célja a jobb átláthatóság mellett a közösségformálás, azaz, hogy a látogatók egy-egy „kedvenc” helyszínükön több időt töltve, közös érdeklődésük alapján könnyebben kapcsolódjanak egymással. Az Everness Társtaláló koncepció keretében pedig külön programokat szerveznek azoknak, akik a fesztivál biztonságos közegében szeretnék megtalálni a párjukat.

 

A hívószó: 100% Te, bezöldülés, hangzónák

100% Te – az Everness idei hívószava nem csupán szlogen, de olyan változások indukálója is egyben, amelyet a látogatók zavartalan fesztiválélményéért vezetnek be. Limitálják a vendégek létszámát, legfeljebb 2000 heti bérletet, valamint 500-500 napijegyet adnak ki és bevezetik a hangosság szerinti időzónákat, mely szerint 23 óráig lesznek a programok korlátozás nélkül, 23 és 01 óra között csendesebb időzóna lesz, éjjel 1 és reggel 9 között pedig teljes csend lesz a fesztiválon.

Idén teljesen bezöldül az Everness, és ez nemcsak az új helyszín rengeteg fával, bokorral tarkított paradicsomi környezetének köszönhető, de a szervezők szemléletének is, hiszen a korábbi években mellőzött műanyag poharak, szívószálak és zacskót mellett száműzik a PET palackos megoldásokat is, sőt papír alapú fesztivál magazin helyett a jóval környezetbarátabb fesztivál applikáción keresztül informálják a közönséget.

Ami pedig változatlan, az a korábbi népszerű programok tömkelege. A közösségi élményt erősítendő a fesztivál központi területén lesz állandó tűz, lesznek közösségi energetikai kezelések, valamint közös meditációk, és természetesen a táncprogramok, koncertek, előadások, workshopok sem fognak hiányozni a programkínálatból. Az Evernessen fellép többek között: Palya Bea, Zagar, Netanel Goldberg, Tribali, Paul Pahil, Bedő Imre, Balogh Ottó, Mabel Katz, Mirabai Ceiba.

A fesztivál helye: Siófok-Sóstó, SióCamping

További információ: www.evernessfesztival.hu