Aligai Fürdőegyesület: nem kérnek a Club Aligába vitt fesztiválokból (MTI/OS)

Jelenleg is tart még egy fesztivál a Balatonvilágoshoz tartozó Club Aligában, ami a zajhatása miatt sok helyi lakost, üdülőtulajdonost és pihenni vágyót zavar. A magas zajszint miatt már több bejelentés is történt, vendégek mondják le a foglalásaikat, kisgyermekes üdülőtulajdonosok hazaköltöztek, mert a zaj miatt nem tudják használni az ingatlanjaikat – áll az Aligai Fürdőegyesület MTI/OS által kiadott közleményében.

 

A közlemény így folytatódik:

A bejelentések ellenére azonban a fesztivál nem lett halkabb, az önkormányzat csendrendeletet máig nem alkotott.
A legnagyobb probléma mégis az, hogy a július óta tartó fesztiválból településünk alig profitál, néhány parkoló és kemping hely kiadásból mindössze kb. 3 millió forint bevétele származik a teljes szezonban. Felhívjuk a figyelmet, hogy a fesztivál területének már 2013 óta önkormányzati tulajdonban kellene lennie – ebben az esetben a teljes fesztivál területfoglalási díja Balatonvilágost gyarapítaná.

Közleményünkkel egy időben kívánjuk jelezni a döntéshozók, programszervezők felé: az ingatlantulajdonosok elvárják, hogy pihenésüket ne zavarja minden nyári hétvégén -sőt még szeptemberben is- fesztiválok zaja. Kérjük, hogy a jövőben a rendezvények alatt mérsékeljék a hangerőt olyan mértékűre, hogy az ne zavarja a környéken lakók nyugalmát és előzetes egyeztetés nélkül ne rendezzenek több hónapon át tartó zajos rendezvényeket. Végül a legfontosabb: kérjük, az önkormányzat járjon el annak érdekében, hogy a Club Aligában kijelölt közterületek kerüljenek végre a tulajdonába!

                                                                                                                                 Aligai Fürdőegyesület 

 

Az egyesület alelnöke, aki egyben Balatonvilágos önkormányzati képviselője a közelmúltban azt nyilatkozta: „Azzal, hogy a kormány kiemelt jelentőségű fejlesztési területté nyilvánította Club Aliga területét, harminc évnyi küzdelmünk vált semmissé.” Közölte, hogy az egykori pártüdülő  közterületeinek megvédéséért és a Balatonhoz való szabad lejutás garantálásáért az országgyűlési képviselőkhöz és a balatoni szervezetekhez fordulnak segítségért, amelynek okait itt fejtette ki bővebben.