Álhírek terjednek a balatoni árakról (sonline.hu)

Az internetezők napok óta háborognak az ezerötszáz forintos balatoni lángos miatt, ugyanakkor a legdrágábbnak számító siófoki szállodasoron sem talál az ember ezer forintnál drágább lángost – áll a sonline.hu összesítésében. 

Egy sima lángosért 600 forintot és egy jól megkent sajtos-tejfölösért 900 forintot kérnek el – írja a sonline.hu.  Ha véletlenül, ami nem szokatlan ilyentájt, még mellé egy csavaros fagyi lecsúszna, a végösszeg még így is csak 1300 forintot kóstálna.

Az Újhelyi strandon valamivel visszafogottabbak az árak, a csíkos napernyők alatt pihenő vendégek itt az egyik büfében 590 forintért haraphatnak a sima lángosukba, a tejfölös 590, a sajtos-tejfölös pedig 790. Egy másik vendéglátóhelyen 600 forintért adják a simát és 800-ért a sajtos-tejfölöset. Pénteken még visszafogott volt a forgalom. Balatonbogláron már komoly sort képeztek a meleg ebédért és a lángosért is strand-közelben. Egymás után adták ki az ablakon a gyrost, a rántott húst krumplival a lángos mellé. Itt egy sima lángosért 550 forintot kell fizetni, a sajtos már 600 forintba került és a sajtos-tejfölös 700 forintba.

A Balaton összességében véve nem drága, mondta a sonline.hu kérdésére Fekete Tamás, a Balatoni Turizmusszövetség alelnöke. Önköltségi áron nem lehet dolgozni, mert az üzletet fent kell tartani és a dolgozóknak is bért kell fizetni. Aki vásárol egy lángost, az egy szolgáltatást is megvesz – tette hozzá a turisztikai szakember.