Áldozatvédelmi referens és a Máltai Szeretetszolgálat segített egy károsultnak Fonyódon

Egy nő 2023. november elején tett feljelentést a Fonyódi Rendőrkapitányságon, mert a vasútállomásról ellopták a lezárt kerékpárját. Elmondta, hogy a munkába járáshoz feltétlenül szüksége lenne a biciklire, de önerőből nem tud másikat beszerezni. A fonyódi rendőrnő rögtön felvette a kapcsolatot a Máltai Szeretetszolgálattal, akik közzétettek egy felhívást, melyre pillanatokon belül két felajánlás is érkezett. A kerékpárt 2023. november 13-án átadták a sértettnek, aki hálásan megköszönte a segítséget.

 

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a „Fókuszban az áldozat” Somogy vármegyei áldozatvédelmi modell 2018. február 1-jén kezdte meg működését. Legfontosabb eleme az, hogy a rendőrség áldozatvédelmi feladatait az áldozatvédelmi referens koordinálása mellett a kapitányságokon dolgozó, függetlenített előadók látják el.

A bűncselekmények és tulajdon elleni szabálysértések áldozatai részére adott személyre szabott tájékoztatás mellett az áldozatvédelmi előadók közvetlen és napi kapcsolatban vannak a kormányhivatal áldozatsegítő szakügyintézőjével, továbbá az eltelt évek alatt kiépített együttműködő hálózat tagjaival (egyházak, alapítványok, intézmények), segítséget nyújtanak a nyomtatványok értelmezésében és kitöltésében, az elektronikus küldéssel egyszerűbbé és költséghatékonyabbá teszik az ügyintézést – áll a rendőrségi közleményben.