Alapkőletétel a Varázserdőnél

Várhatóan jövő tavasszal vehetik birtokba az érdeklődők a Varázserdő- varázserő turisztikai látogatóközpontot Alsóörsön, az amfiteátrum mellett. A több, mint 250 millió forintos beruházás alapkövét a hét elején tették le ünnepélyes keretek között- számol be a település honlapja.

 A Varázserő elsősorban rendezvényhelyszín lesz, közel ezer ember befogadására alkalmas nézőtérrel. Pénztár, vendéglátó egység, s egy olyan fedett tér is épül, ami csoportok foglalkoztatására nyújt majd alkalmas helyet. A másik irányba nyúló Varázserdő pedig interaktív családi kirándulóhelyként fog funkcionálni, a kettő összekapcsolódva egy unikális turisztikai vonzerő lesz a térségben. A tervek szerint nyár végére olyan készenléti állapotot ér el a beruházás, hogy a próbaüzemelésre sor kerülhet, a teljes elkészülést és birtokba vételt 2020 tavaszára programozzák.

Az építkezés helyszínén elhelyezett időkapszulábn a terveken kívül az előző időket megörökítő fényképek s a Halászbokor egyik száma is bekerült. A vörösbarna multicolor gránit fedlap is a helyére került íves felirattal: „VARÁZSERDŐ – VARÁZSERŐ” TURISZTIKAI LÁTOGATÓKÖZPONT 2019. A helyiek és a település vezetői azt várják a beruházástól, hogy az tovább növeli Alsóörs vonzerejét.

A Veszprém megyei TOP pályázaton nyert 254,49 millió Ft támogatáshoz az önkormányzat közel 50 millió Ft önrészt vállal.