Akár egymillió forintra pályázhatnak a vidéki idegenvezetők (turizmus.com)

Megjelent a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. vidéki idegenvezetőknek szóló pályázati felhívása. A Magyar Turisztikai Ügynökség elsődleges célja a belföldi forgalom élénkítése, amelyet a vidéki idegenvezetők különleges programajánlatai is segítenek, ezért fontos, hogy ezek a szakemberek a pályán maradjanak.

A felhívásra jelentkezhet minden vidéki, idegenvezető igazolvánnyal rendelkező természetes személy, egyéni vállalkozó és idegenvezetésre jogosult, jogi személyiséggel rendelkező szervezet, aki vagy amely a 2019. évben idegenvezetői tevékenységet folytatott Magyarországon, és jelenleg is fenntartja ezt a tevékenységét – írja a turizmus.com.

Az is pályázhat, aki a koronavírus-járvány miatt az idei év márciusa óta felfüggesztette a tevékenységét, ugyanakkor egy idegenvezető csak egyszer veheti igénybe a vissza nem térítendő támogatást.

A felhívás keretében a vidéki Magyarország valamely turisztikai szempontból értékelhető attrakciójáról fényképes mellékleteket tartalmazó szöveges pályázatot kell beadni, amely a jövőben a Magyar Turisztikai Ügynökség értéktárát gazdagítja.

A pályázatokat magyar nyelven, 2020. július 7.-2020. augusztus 7. között lehet benyújtani postai úton. A támogatást még idén folyósítja a Kisfaludy2030 Nonprofit Zrt.