Ahol felerősödik az életöröm – Alpaka farm a Balatonnál (welovebalaton.hu)

A Balatonnál szerencsére ősszel sem áll meg az élet, sőt, ilyenkor érdemes igazán felkerekedni kirándulni és megcsodálni a színesbe öltözött tájat. Ha a természetben való barangolást igazán felejthetetlenné szeretnénk tenni, akkor érdemes ellátogatni a Balatonudvariban található Alpaka Farmra, ahol a kapun belépve magunk mögött hagyhatunk minden gondot. Szuper program családdal, barátokkal, de akár egyedül is tölthetünk időt a bolyhos állatok megnyugtató társaságában: miközben a környező réteken és mezőkön sétálunk, tanulunk az alpakákról, de főleg önmagunkról.

Káplár Éva és családja bejárta Európát és Ázsiát, azonban 2019-ben úgy döntöttek, hazatérnek, és találtak is egy gyönyörű földecskét a Balaton-felvidéken. Nemcsak egy szép otthont teremtettek maguknak, de egy igazi, önellátásra berendezkedett családi gazdaságot hoztak létre, melynek Berta, Emília, Fülöp, Indira, Olaf, Otyz, Ozzy és Soraya, a bolyhos, mosolygós és kiváló természetű alpakák is teljes értékű tagjai.

Éva több mint 20 éve foglalkozik az emberek pszichéjével és testi-lelki egészségével, jártas a pszichológia különböző módszertanaiban, az pedig nem véletlen, hogy hazatérve az alpakák segítségével vágott bele terápiás foglalkozásaiba.

Az alpakák nyugodt, kiegyensúlyozott életet élnek, és nem tűrik jól a stresszt. Gyapjuk kivételesen puha, jó érzés megérinteni, mindemellett kellemes rezgést bocsátanak ki magukból, ami segít, hogy békében legyünk mi magunk is, ezért választottam őket terápiás célra – meséli Éva.

A teljes cikk itt elolvasható.