Ábrahámhegyen is egyre népszerűbb a szilveszteri csobbanás (veol.hu)

A szilveszteri balatoni fürdést immár harmadszor rendezték meg az ábrahámhegyi strandon. Évről évre egyre népszerűbb a különleges program, idén közel százan fürödtek és vagy tízszer annyian csodálták bátorságukat.

Fotó: Tóth B. Zsuzsa / veol.hu

Az év végi fürdés ötlete a salföldi Simon Mihály judo világbajnoktól és az ábrahámhegyi Szepesi Gusztávtól származott évekkel ezelőtt – írja a veol.hu. Az első fürdést két éve szervezték, az idei, immár harmadik megmérettetésre 98 fürdőző vállalkozott. A strand parkolója szilveszter délutánjára úgy megtelt, mint egy meleg kánikulai napon, a strandon nagyjából ezren szurkoltak a pancsolóknak. A színpadon Tóth Tünde népszerű slágereket énekelt, miközben az orvosi vizsgálat zajlott, majd a vízbe szaladtak a lidónál a fürdőzők. Nagyjából egyméteres mélységnél a polgármester, Vella Zsolt pálinkával várt mindenkit, hogy a fövenyre visszatérve se kelljen fázniuk a fürdőzőknek. A parton pedig fagylaltárus tett rá még egy lapáttal a különleges szilveszteri mulatságra.

Jankovics Edit és Sápi László talpig krokodil- és sárkányjelmezbe öltözve jelent meg a fürdésen. Délelőtt már Tapolcán is megmártóztak a Malom-tóban, de délután újult erővel vállalkoztak a balatoni csobbanásra is. A paksi középkorú párnak Balatonrendesen van nyaralója.

– Eddig nem tudtuk fűteni a házat, ezért csak a tapolcai fürdésre jártunk, reggel jöttünk, este hazamentünk. Idén már megoldódott a gond, így triplázunk, részt veszünk az ábrahámhegyi és a szigligeti fürdésen is – mondta Edit. Tréfásan hozzátette, hogy sok náluk fiatalabb nem meri bevállalni a szilveszteri, balatoni fürdést, de ők örömmel teszik.

A fürdés után a Rolling Band együttes szórakoztatta a strandolókat, majd tűzijátékkal búcsúztatták az óévet.