A Vonyarcvashegyi sporttalálkozóval zárul a XV. Mozdulj Balaton!

A Mozdulj Balaton! szabadidős programsorozat záróeseményének számító sporttalálkozót immár hagyományosan Vonyarcvashegy Lidó strandján tartják 2019. augusztus 24-én, amikor összemérik ügyességüket egymással a strandok csapatai. Az idén nyáron 15. alkalommal megrendezett szabadidős eseménysorozathoz a három tó körüli megye 34 településének 39 strandja csatlakozott – a szervezők korábbi tájékoztatása szerint. 

A helyi szervezők az idén nyáron, július 6-a és augusztus 17-e között, három megyében, összesen 39 helyszínen várták a sportolni szándékozókat, minden szombat délután, valamint további két, szabadon választott napon. 2019-ben kettővel nőtt a programban részt vevő helyszínek száma, Balatonfüred, Gyenesdiás, Balatonszárszó, Balatonszemes és Balatonföldvár pedig két-két stranddal vett részt az eseményeken. Tovább folytatódott a strandi sporteszközök fejlesztése az EMMI Sport Szakállamtitkársága és a Balaton Fejlesztési Tanács jóvoltából. A mozogni vágyók immár 14 strandon találtak teqball-asztalt, és újdonságként, négy helyszínen lehetett kipróbálni a tchoukball elnevezésű játékot.

A kialakított pályákat és a strandokra telepített sporteszközöket bárki szabadon használhatja a rendezvényeken kívül, a hét minden napján.

Az idei, jubileumi, szezonzáró Sporttalálkozót augusztus 24-én, szombaton 9 órától, Vonyarcvashegyen, a Lido strandon tartják. A hagyományos rendezvényen a szervezők reményei szerint minél több somogyi, zalai és Veszprém megyei strand képviselteti magát egy-egy kispályás foci, strandröplabda és streetball csapattal. Az elért eredmények összesítése alapján az is kiderül majd, melyik a Balaton legsportosabb települése.

 

Az augusztus 24-i sporttalálkozó programja:

8.00 – 9.00 Csapatok érkezése, sorsolások elkészítése

9.00- 9.30 Ünnepélyes megnyitó, a résztvevőket köszönti: Péter Károly, Vonyarcvashegy Nagyközség polgármestere és Salga Péter, a Magyar Szabadidősport Szövetség főtitkára Köszöntőt mond és rendezvényt megnyitja: Dr. Bóka István, a Balaton Fejlesztési Tanács elnöke

9.30 — 13.30 Sportversenyek Csapatversenyek: streetball, strandröplabda, strandfoci

Egyéni versenyek: kosárra dobás, kapura rúgás VIP versenyek

13.45 Eredményhirdetés, díjkiosztó, rendezvény zárása

További információkat a rendezvény honlapja, a mozduljbalaton.hu közöl.

 

Ez történt tavaly: 

2018 augusztusában 21 település több mint harminc csapatának részvételével, immár tizennegyedik alkalommal rendezték meg Vonyarcvashegyen a Mozdulj Balaton Sporttalálkozót. Az eredmények összesítése után kiderült, hogy a Balaton legsportosabb települése címet – 2017-hez hasonlóan, a rendezvény történetében pedig már negyedszer – Ábrahámhegy érdemelte ki. A legnépesebb mezőny a strandfoci-tornára jött össze, amelyen 14 csapat versengett a győzelemért.