A vízimentők ma sem pihentek: mentőmellény nélkül esett vízbe egy férfi

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatát riasztották egy balatoni vitorláshoz Alsóörs közelében, amelynek felnőtt utasa a vízbe esett. Két fiatalkorúval ment ki vitorlázni egy középkorú férfi, aki az erős szélben a Balatonba esett.

Mindhárman mentőmellény nélkül tartózkodtak a fedélzeten, s a férfi egy szerencsétlen mozdulat következtében vízbe esett. A vitorlás kishajón maradt két serdülő telefonon segítséget kért és megpróbálták a kishajót megállítani. Időközben elsodródtak a vízbe esett férfitól, s a nagy hullámzás miatt szem elől vesztették.

A vízimentő szolgálat RUPERT sürgősségi mentőhajója perceken belül a helyszínre érkezett és megkezdték a kutatást. Hamarosan a vízirendészet járőrhajója is megérkezett.

A vízbe esett férfi szerencsés volt, mert egy arra haladó vitorlás legénysége rábukkant és a fedélzetére emelte. A két fiút és a hajót a vízimentők a legközelebbi kikötőbe szállították, a vízből mentett személyt pedig kimentői átadták a vízimentőknek, akik alapos vizsgálat és kellő tanácsok átadása után útjára bocsájtották.