A veszprémi érsek üzenete advent harmadik vasárnapján (likebalaton.hu)

Karácsony közeledtével gyakorta a külsőségek kerülnek a középpontba. De a lelki táplálék jelentősége sokkal nagyobb. A vallásos emberek számára a Szentírás és az imádság jelenthetik ezt az eledelt. Dr. Udvardy György, veszprémi érsek üzenete advent harmadik vasárnapján. 

Kiemelkedő szentekről szóló könyveket ajánlok olvasásra. De nem csak a szentségi lét okán. Érdemes úgy szemlélni a szentek életútját, hogy megfigyeljük: hogyan hozták meg a döntéseiket. Hogyan viselkedtek, amikor nehéz, hosszadalmas erőfeszítések árán érték el az életében a vágyott eredményt. A mindennapi lelki élet könyvei is hasznosak lehetnek – olvasható a likebalaton.hu oldalon. Ezek az írások nem várják el, hogy másképp éljem az életemet, de a napi tevékenységek sorába be tudom illeszteni a napi lelkigyakorlatot, a töltődést. És ezek a írások mindenki számára elérhetőek. Éljünk a lehetőséggel.

Engem is mélyen érint ez a nem várt és értetlen háborús helyzet. A háború körül kialakult vita, polémia és magatartás nemzetek és emberek részéről aggodalommal és szomorúsággal tölt el. A gonosz működését látom benne. Ez is bizonyítja, hogy rászorulunk az Isten irgalmára. Rászorulunk arra, hogy belépjen az életünkbe. Ezzel együtt is az a remény vezet, hogy az Isten segítségével, ha rá hallgatunk, meg tudjuk teremteni a békét. Amelyre önmagunktól talán képtelenek lennénk. Ez a bizalom vezet – zárta advent harmadik vasárnapján gondolatait a veszprémi érsek.