A turisták hasznos útitársa lehet a kormányhivatal új kiadványa (veol.hu)

Elsősorban a Bakonyban túrázók biztonsága szempontjából tartalmaz hasznos tudnivalókat, információkat az az ingyenes kiadvány, amit Tuzson Bence közszolgálatért felelős államtitkár és Takács Szabolcs kormánymegbízott mutatott be a Bakonyerdő Zrt. huszárok­előpusztai vadászházánál.

A megyei kormányhivatal védelmi bizottságának munkájával elkészült, Vigyázunk Rád a Bakonyban című tájékoztató kiadvány a középpontjában lévő tájegység hívogató szépségének bemutatásán túl tömören, mindennapi hasznos információkkal támogatja a környékre érkezők felhőtlen kikapcsolódását. Felhívja a nyaralók, túrázók figyelmét a kockázatokra, ajánlásokat fogalmaz meg a biztonságos kikapcsolódás érdekében, egyúttal tájékoztat a védelmi szervezetek elérhetőségeiről, a segítségkérés lehetőségeiről.
Köszöntőjében Takács Szabolcs rámutatott, a mostani kiadvány folytatása a tavaly megjelent, Vigyázunk Rád a Balatonon címet viselő tájékoztatónak, amely nagy sikert aratott.

Mint mondta, a Vigyázunk Rád a Bakonyban többek között felhívja a figyelmet az erdőben való viselkedés szabályaira, például a kutyával történő kirándulás előírásaira, miközben hasznos információ­kat tartalmaz például a tűzgyújtásra, a gombaszedésre vonatkozóan. Emellett térképformátumban tartalmazza a turistaútvonalakat, valamint a Bakony főbb látnivalóit is – írja a veol.hu.

Tuzson Bence a Bakonyt Magyarország egyik legszebb tájegységének nevezte, majd pedig a biztonság fontosságát hangsúlyozta. – Az a feladatunk, hogy a következő 10-15 évben olyan országgá tegyük hazánkat, ahol a legjobb élni Európában – fogalmazott a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára. Hozzáfűzte, ennek a célnak az eléréséhez erős gazdaságra, további családtámogatásokra, a kultúránk megtartására, illetve a biztonságunk megőrzésére van szükség. Tuzson Bence kiemelte, a következő időszak a biztonság kérdéséről fog szólni Európában, a magyar kormány pedig elkötelezett az állampolgárai megvédése terén, akár országhatáron kívülről érkező fenyegetést kell elhárítani, akár a határainkon belül kell segítséget nyújtani.
A Vigyázunk Rád a Bakonyban című kiadványból összesen 16 ezer darab készült, ezek között angol és német nyelvű példányok is vannak.

A terjesztése ingyenesen, a nagyobb látogatószámot vonzó helyi intézményeken, erdei iskolákon, önkormányzatokon keresztül történik, emellett a lap elektronikusan elérhető a Veszprém Megyei Kormányhivatal és a bakonyi települések honlapjain.