A tánc városa lesz Keszthely (TV Keszthely)

Csütörtökön kezdődik a Nemzeti Táncszínház és a Balaton Színház közös szervezésében a 17. Táncpanoráma. A rendezvény három napon át kínál érdekességeket, színvonalas előadásokat a lakosságnak és az utószezon nyaralóközönségének. Gyermek és felnőtt előadások, tánctanítás, kiállítás is szerepel az idei programban.

A 2002-ben indított Táncpanoráma  az ősz első nagy kulturális program sorozata Keszthelyen. Hazai és külföldi vendégeknek , felnőtteknek  és gyermekeknek  egyaránt kikapcsolódást, élményt jelent az előadásokon való részvétel. A tánc nyelvéhez nem kell tolmács, mindenki érti. A fesztivál évente a táncművészet különböző stílusát vonultatja fel.

Ahogy megszokhatta már a keszthelyi közönség úgy,csütörtökön kezdődik a Táncpanoráma,gyerek előadásokkal 11 órakor és 2 órakor Mátyás királyról egy nagyszerű táncelőadás – mondta el a TV Keszthelynek a Goldmark Károly Művelődési Központ igazgatója. Csengei Ágota kifejtette: ezt követi csütörtökön este 6 órától Lakatos János koreográfus és táncpedagógus előadása Tánc és kreativitás címmel.

Az idei Táncpanoráma két előadásában a történelem ,a hagyományok és a tánckultúra együtt lesz látható a színpadon.

Az igazgató hozzátette: pénteken a Duna Művészegyüttestől láthatják a Kalotaszegről készült előadásukat, szombaton pedig Budai László vendégei, barátai előadásában pedig a tangóból lesz tangó előadás.

Csütörtöktől fotókiállítás keretében  láthatja az érdeklődő  Balaton Színház Simándy termében a 60 éves Duna Művészegyüttes  múltját és jelenét . Pénteken 17:30-tól az együttes táncosai a Fő téren  táncházba hívják az érdeklődőket – adja hírül a TV Keszthely.