A spiritualitásról: könyvbemutató a keszthelyi Fejér György Városi Könyvtárban (zaol.hu)

A hit, a spirituális világ mindig is foglalkoztatta az embereket. A kérdés az, hogyan kapcsolódik a tudományhoz. Erre keresi a választ Tóth Krisztián szerző Ébredés, híd a spiritualitás és a tudomány között című könyvében. A könyvbemutatónak a Fejér György Városi Könyvtár adott otthont.

Az elsőkötetes szerzővel Partics Roland Hunor műsorvezető beszélgetett a könyvtár olvasótermében. Tóth Krisztián 15 éve foglalkozik feng shui tanítással, saját magát spirituális, rendszerszemléletű, gondolkodó, kutató emberként jellemzi. Hangsúlyozta: véletlenek nincsenek, minden valamilyen okkal történik velünk – tudósít a zaol.hu.

Spiritualitásnak azt lehet tekinteni, amikor rátérünk arra az útra, ahol rátalálunk önmagunkra. Egy bizonyos szint, előrehaladottság esetén kell hozzá egy tanítómester, aki végigkíséri az úton a tanítványt. A karma pedig egyfajta visszacsatolást jelent egy rendszeren belül. Megnyilvánulhat benne a hatás-ellenhatás törvénye – ismertette a szerző.

Mint mondta, a spiritualitásban és a hétköznapi életben egyaránt fontos szerepe van az egónak, mely a tudat szinonimája. Én-tudatot jelent, összefüggésben van az akarattal, anyagi vágyaink megélésére ösztökél. Emellett az egónak köszönhető, hogy boldogulni tudunk ebben a világban. Elhangzott az is: minden világvallásnak van  misztikus, ezoterikus vonulata, tehát minden út összeér.