A siófoki jégpályát használják a „nagyok” is (siofok.hu)

Csütörtökön 24 centiméteres jégvastagságot mértek Siófok Balatonon kijelölt jégpályáján, ahol felbukkant Magosi Bálint a DVTK Jegesmedvék,és a Magyar Jégkorong válogatott kiválósága is családjával együtt- számolt be Pintér Tamás, a pályát üzemeltető Balaton-parti Kft. ügyvezető igazgatója.

A következő napokban tovább tart a hideg időjárás, így a hétvégén ismét több ezer látogatóra számítanak a Siófok Ezüstpartján kijelölt jégpályán, amit a növekvő népszerűségre tekintettel 300×500 méteresre növeltek.

A korcsolyapálya állapota kiváló, így alkalmas a sportolásra. Az Arany János utca végében alakították ki a pályát, de a „főbejárata”, a büfé és az illemhelyek a Kaáli Nagy Dezső utca végéhez esnek közelebb.

Ingyenes fakutyakölcsönzésre korlátozott számban, de továbbra is van lehetőség, korcsolyabérlésre viszont nincs. A jéghokizni vágyók kapura is játszhatnak. A pálya hivatalosan 9 és 17 óra között tart nyitva, amely időszak alatt egészségügyi ellátást is biztosít az önkormányzat pályát üzemeltető cége.

(12:45)