A New-York-i Magyar Színház művészei is fellépnek a Rátonyi Róbert Operettfesztiválon Veszprémben

Megrendezik a 7. Rátonyi Róbert Operettfesztivált Veszprémben június 20. és 23. között. A rendezvényt nyitó felvonuláson operettslágerek csendülnek fel, cirkuszművészek szórakoztatják a közönséget. A fesztiválon színházi előadások és koncertek várják az érdeklődőket a város több pontján – tájékoztatta hétfőn az MTI-t a fesztiválnak otthont adó Veszprémi Petőfi Színház kreatív menedzsere.

 

Kellerné Egresi Zsuzsanna elmondta, hogy a programsorozat első napján Kálmán Imre Csárdáskirálynő MÁZSképp című művét viszik színpadra Mészáros Árpád Zsolt rendezésében. Az előadás érdekessége, hogy a rendező is közönség elé lép egy humoros jelent és egy szólódal erejéig – tette hozzá.

A fesztiválon mutatja be a veszprémi társulat Bakonyi Károly-Gábor Andor-Szirmai Albert Mágnás Miska című operettjét, Oberfrank Pál rendezésében, amelyet decembertől a bérletes nézők is megtekinthetnek.     A New York-i Magyar Színház a Te rongyos élet című hungarikum összeállításal lép színpadra Kovács Szilvai rendezésében, valamint láthatják a nézők a 100 tagú cigányzenekar kamarazenekarának gáláját a Budapesti Operettszínház művészeivel közös produkcióban.

Kellerné Egresi Zsuzsanna elmondta, hogy a fesztiválon koncertet ad a Veszprémi Ifjúsági Fúvószenekar, fellép a Litéri Zöldág Néptáncegyüttes.     Átnevezik a város egyik ikonikus utcáját, a Szirmai utca nevet kapja Szirmai Albert zeneszerő, karmester (1880-1967) emlékére, az egyik belvárosi udvar pedig Huszka Jenő (1875-1960) zeneszerző nevét viseli majd a fesztivál napjaiban – közölte. A legkisebbeket gyermeksziget és vidámpark várja a színházkertben – fűzte hozzá.