A MOL Nagyon Balaton rendezvényein is felléphet az Apey & the Pea, a Nagy-Szín-Pad! tehetségkutató nyertese

A közönségszavatok alapján idén az Apey & the Pea nyerte a VOLT Produkció és a Petőfi Rádió közös tehetségkutató versenye, a Nagy-Szín-Pad! fődíját – tájékoztatta a Sziget Kulturális Menedzser Iroda sajtófőnöke szombaton az MTI-t. A zenekar a MOL Nagyon Balaton rendezvényein is felléphet.

Vető Viktória közölte: az együttes ezzel a Sziget fesztivál, a Telekom VOLT fesztivál, a Strand fesztivál és a Campus fesztivál mellett a MOL Nagyon Balaton rendezvényeire és az Akvárium Klubba is meghívást kap, valamint fellép a Petőfi Zenei Díj showműsorában, és egy videoklip elkészítésére is lehetősége nyílik. Emellett az Apey & the Pea képviselheti Magyarországot a 2019-es Eurosonic Festivalon, valamint a Visegrádi Csoport 2017-2018. évi magyar elnöksége alkalmából a Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásával egy lengyel és egy cseh fesztiválon mutatkozhat be.

Az ötödik alkalommal megrendezett Nagy-Szín-Pad!-on az elmúlt évben beérkezett szakmai ajánlások alapján már kialakult rajongótáborral rendelkező, klubszinten népszerű, a Petőfi Rádióban is jelen lévő előadók és zenekarok kaptak lehetőséget “nagyszínpad-érettségük” bizonyítására.

Lobenwein Norbert, a Nagy-Szín-Pad! alapítója a közlemény szerint azt mondta, rendkívül színes volt az idei mezőny, a könnyűzene szinte minden műfaja képviseltette magát. Volt közöttük, aki már nagyobb koncerttermeket is képes önállóan megtölteni, akadt, aki folyamatosan turnézva csak a nagy kiugrás lehetőségére várt.

A Nagy-Szín-Pad! résztvevői voltak még az Amigod, Antonia Vai, a Belau, a ByeAlex és a Slepp, a JETLAG, az NB és a Soulwave, akik szintén nem szerepeltek hiába, hiszen ők is számos fesztiválra kaptak meghívást. A döntőben Antonia Vai-t és az NB-t győzte le az Apey & the Pea, az elődöntő végeztével újraindított közönségszavazással.

 

Fotó: facebook.com / Nagyszínpad

A Nagy-Szín-Pad! meghívásos alapon működik, a szervezők nem fogadnak el jelentkezést. Száznál több koncertszervezőtől, producertől, újságírótól, zenei szerkesztőtől érkeznek egész évben ajánlások azokról a zenekarokról, előadókról, akik láthatóan önerőből jutottak el teltházas klubkoncertekig, vagy éppen rádióban, YouTube-on népszerű dalokig. Közülük választja ki egy nagy létszámú kör azt a nyolc előadót, akiket meghívnak a versenyre. A kiválasztott versenyzők eddig mindig igent mondtak, hiszen a négynapos koncertezés, verseny mellett a végén számos fesztiválmeghívást és más felkérést kaphatnak, illetve a Petőfi TV-ben és a Petőfi Rádióban történő szereplésekkel reflektorfénybe kerülnek produkcióik.