A magyar virtus a tűzoltókban is megvan

Kategóriájában kimagasló eredményt ért el a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata a XXIII. Kárpát-medence magyarlakta településeinek virtusvetélkedőjén.

A balatonszárszói strandon az ország legerősebb településeinek csapatai (Baté, Zsana, Encsencs, Felpéc, Diósd) mellett a BKV együttese, a cinkotai technikai és tömegsport egyesület, valamint a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság (kaposvári és siófoki tűzoltókból, tűzoltó barátokból álló) csapata vállalkozott az embert próbáló megmérettetésre.

Nem hétköznapi versenyfeladatok tették próbára a versenyzők karizmait már a legelején. Míg a fiúk a petrencés rúd minél hosszabb ideig történő megtartásában vetélkedtek, addig a lányok a „részeg férj hazatolását” oldották meg magas szinten, természetesen szigorúan hallomásból ismerve a művelet fortélyait.

A folytatásban  zsákcipelésben, gumiköpeny hajításban, farönk forgatásban is helyt állt a csapat. A saroglyatartás versenyszámban azonban  a bírákat is csodálkozásra késztette. Két-két férfi páros, és négy női versenyző tartotta meg a saroglyára felpakolt,  370 kilogrammot nyomó homokzsákokat.

Végül a „nagy váltót”, amelyben szalmabálát pakoltak, súlyt cipeltek, vízzel teli tömlőt emeltek, traktor gumit forgattak, kerékpároztak, majd sítalpon értek célba, a második legjobb eredménnyel teljesítették.

A csapat (Suskovics Evelin, Vinkler Péter, Györfi Veronika, Török Sándor, Horváth Attila, Bázelné Mihályka Szabina, Kekecs K. Richárd, Kovács Bálint, Varga Kitti, Páli Gábor, Vajda Zoltán, Csehy Krisztina) végül arany éremmel a nyakában és a csúszókorong versenyszám legjobbjaként, egy különdíjjal tért haza.

forrás: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

(18:41)