A Magyar Földrajzi Társaság vándorkiállítása és Bulla Béla emléktárlat a Balatoni Múzeumban

A 150 éves Magyar Földrajzi Társaság vándorkiállítása Bulla Béla emléktárlattal egészül ki a Balatoni Múzeumban. Tavaly ünnepelte alapításának 150. évfordulóját a Magyar Földrajzi Társaság. Az ehhez kapcsolódóan útjára indított tárlat két fő témát mutat be: „Térképes időutazás Kőrösi Csoma Sándorral” és a „Magyar Földrajzi Társaság Könyvtárának Kincsei”.


A legismertebb magyar utazó, Kőrösi Csoma Sándor életének főbb állomásait korabeli térképeken láthatja az érdeklődő. A Magyar Földrajzi Társaság gazdag dokumentum-gyűjteményében olyan értékek lelhetőek fel, amelyek a téma igazi kincsei. A legrégebbi kiadvány egy 1680-ban kiadott földrajzkönyv, de az 1700-as évek közepéről származnak Bél Mátyás könyvei is. A gyűjtemény egyik legszebb térképe Kenedics József földmérő Vas megye atlasza.
A vándortárlatot kiegészíti a keszthelyi születésű Bulla Béla földrajztudós emlékkiállítása, ahol személyes tárgyai, személyéhez köthető dokumentumok, az általa írt könyvei segítenek emlékezni a tudósra. A kiállítás 2024. június 30-ig tekinthető meg a Balatoni Múzeumban.

A további részletekről itt lehet olvasni.