A legkedveltebb úti célok között a Balaton térsége (turizmus.com)

A KSH összesítése szerint a magyarok többnapos belföldi turisztikai célú utazásaik során sok esetben nem lépik át a lakóhely régiójának határát. Ez alól kivételt képez a Balaton térsége, ahová az egész országból nagy arányban utaznak.

2018-ban a több napra érkező külföldiek kétötöde látogatott el Budapestre és töltött el ott legalább egy éjszakát. A Budapestre tett utazások száma 18%-kal, 7,4 millió látogatásra nőtt az előző évhez képest.  A kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák 59%-át a fővárosban, 13%-át a Balatonnál, 10%-át a Nyugat-Dunántúl turisztikai régióban regisztrálták.

A külföldi vendégéjszakák száma a Balatonnál és Nyugat-Dunántúlon az előző évihez hasonlóan alakult, a többi turisztikai régióban nőtt.

A magyar vendégek az éjszakák közel egyharmadát töltötték a Balaton régióban, a második legkedveltebb régió az előző évhez hasonlóan Észak-Magyarország volt. A vendégéjszakában mért forgalom a Nyugat-Dunántúl kivételével mindegyik turisztikai régióban jelentősen bővült 2017-hez képest – számol be a turizmus.com.