A legkedveltebb európai úticél lehet Hévíz

Hévíz bekerülhet a 20 legkedveltebb európai úticél közé- erről beszélt kedden Papp Gábor polgármester és Fejes Edina, a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője közös sajtótájékoztatón. A cím elnyeréséhez bárki hozzájárulhat szavazatával, melyet a heviz.hu oldalon adhat le.

– Budapest az elmúlt évben elnyerte e címet, izgalmas kérdés, hogy Magyarországnak sikerül-e dupláznia, ezúttal Hévízzel – mondta el a kampányt bejelentő sajtótájékoztatón Papp Gábor, Hévíz város polgármestere és Fejes Edina, a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.
Fejes Edina rámutatott: az Európai Bizottság által alapított EDEN hálózat és partnerei 2009 óta rendezik meg a “European Best Destination” versenyt, amely során Európa 20 legfelkapottabb turista paradicsoma közül a közönség dönti el, hogy melyik város kapja a „legjobb úti cél” megtisztelő címet. A díjat annak érdekében alapították, hogy népszerűsítsék az európai turizmust és kultúrát.
Papp Gábor polgármester hangsúlyozta: Hévíz számára rendkívül megtisztelő, hogy a bizottság Hévízt is versenybe hívta olyan városok mellett, mint Párizs, Milánó vagy Athén.
– Egyedülálló gyógytavunk mellett az elmúlt években tapasztalható látványos, gyors fejlődésével és a bemutatott fejlesztési szándékokkal hívtuk fel magunkra a figyelmet, és úgy érzem, bárhogy is végződjön számunkra e versengés, Hévíz azzal csak nyerni fog. A legjobb európai 20 között lenni hatalmas megtiszteltetés, és a szavazás és annak eredményeként zajló marketing kampány felbecsülhetetlen számunkra.

A szavazás rendkívül egyszerű: a heviz,hu oldalon lehet voksolni a településre. Szavazni egy IP címről hétnaponta lehet, a kampány ferbruár 5-ig tart