A kecskeméti focicsapat tulajdonosáé lett a balatonboglári kemping (24.hu/Mfor.hu)

Sikeres volt a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. árverése, ahol egymilliárd-tizenhatmillió forintért vitte el egy ismeretlen licitáló az állami tulajdonban lévő Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) által eladásra meghirdetett balatonszemesi Hattyú kempinget – írta meg a 24.hu az Mfor.hu információi alapján.

A Mfor.hu szerint kevés ennél jobb elhelyezkedésű ingatlan van a Balatonnál. Valóban közvetlenül a vízparton fekszik, a kerítésétől 11 lépés után már a Balaton következik. Nem egy drága kempingről van szó, egy lakókocsis parcella mintegy négyezer forintba kerül egy éjszakára, azonban az eladás után nem lesz kötelező megtartani a kemping funkciót. Az Mfor szerint egy újabb luxus apartmanház felhúzásával vélhetően gyorsabban megtérülhet a befektetés.

A balatonszemesi kemping eladásával a Bahartnak már nem maradt több kempingje, hiszen szintén egymilliárd forint körüli összegért tavaly novemberben eladták a balatonboglári Sellő kempinget is. A balatonboglári kempinget a Terebezd Trade Kft. vásárolta meg, míg a balatonszemesi kemping esetében az eredmény hirdetése folyamatban van.

A lap szerint a Terebezd Trade Kft. tavaly novemberben licitált a boglári kempingre és szerezte meg, amikor még az agráriumban érdekelt Claessens Group része volt, decemberben viszont a kecskeméti VAAB-INMO Ingatlanhasznosító Kft. lett a Terebezd tulajdonosa. A VAAB-INMO maga egy pici cég, hiszen tízmillió forintos forgalma volt 2019-ben, tulajdonosai Horváth Aliz és Kovács András 50-50 százalékos arányban. Van azonban egy nagyobbacska építőipari cégük is, a Horváth Építőmester Zrt., amely a harmadosztályban szereplő kecskeméti focicsapat tulajdonosa.