A hosszú hétvégéhez igazodik a vonatok közlekedési rendje

A Mindenszentek ünnepnapját is magába foglaló hosszú hétvégén, október 30-án és 31-én az ünnepnapra, november elsején a vasárnapra, november 2-án a munkanapra érvényes menetrend szerint járnak a vonatok. Az októberi vasúti bérletek két nappal tovább érvényesek – a MÁV Magyar Államvasutak Zrt. közleménye szerint.

A négynapos pihenőidő alatt egymilliónál több utasra számít a vasúttársaság, november 1-jén pedig az átlagos vasárnapi utasforgalomhoz képest várhatóan kétszer annyian, több mint 280 ezren utaznak vonattal. A várható utasforgalmi igényekhez igazodva a MÁV-csoport az összes rendelkezésére álló üzemképes járművét felhasználja a hosszú hétvégén. A helyfoglalások figyelembe vételével az InterCity vonatokhoz – a lehetőségeknek megfelelően – plusz kocsikat is kapcsol a vasúttársaság.

A pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a MÁV-START azt javasolja utasainak, hogy a menetjegyeket és a helyjegyeket az ünnep előtt elővételben váltsák meg, illetve vegyék igénybe az internetes jegyvásárlás és az otthoni menetjegynyomtatás lehetőségét is, a https://jegyvasarlas.mav-start.hu/eTicketV2/ weboldalon keresztül.

Az októberi vasúti bérletek két nappal tovább, november 7-én éjfélig érvényesek.

A Mindenszentek ünnepével négynapossá nyúló hétvégére és a november elejei tanítási szünetre tekintettel a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium meghosszabbítja az októberre szóló vasúti dolgozó és tanuló havibérletek érvényességi idejét. A MÁV-START és a GYSEV járatain ezek a bérletek 2016. november 7-én 24:00 óráig használhatók. Az érvényesség kiterjesztésével jövő héten csökkennek a pénztári várakozási idők, az utasok kiszolgálása gördülékenyebbé válik.

Mindezekről bővebb tájékoztatás a MÁV-csoport honlapján (www.mavcsoport<http://www.mavcsoport/>) olvasható, illetve a MÁVDIREKT vonalain, a +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámon, Telekom hálózatból a +36 (30) 499 4999-es, Telenor hálózatból a +36 (20) 499 4999-es számon kérhető.

Az óraátállítás vasárnap hajnali, nemzetközi és belföldi vonatforgalomra gyakorolt hatásáról itt tájékozódhatnak:
https://mavcsoport.hu/mavinform/hosszu-hetvegehez-es-oraatallitashoz-igazodik-vasuti-forgalom

(13:32)