A hónap végéig érvényesek a tavalyi bérletek Keszthelyen (tvkeszthely.hu)

Már megvásárolhatók Keszthelyen az éves parkolóbérletek. A kimutatások szerint továbbra is a sárga övezetes matricákat választják legszívesebben az autótulajdonosok. Ennek oka, hogy ezzel a bérlettel a többi övezetben is egy órányi parkolásra van lehetőségük. A vásárlás feltételei és árai tavaly óta nem változtak.

Néhány pillanat, és elkészülnek a személyre szabott matricák a Parkolóirodában. Megkezdték az erre az évre érvényes bérletek értékesítést. A vásárláshoz a tavalyi feltételekhez hasonlóan szükség van az autótulajdonosok személyi igazolványára, lakcímkártyájára és a gépjárművek forgalmi engedélyére is. Ezeken kívül elengedhetetlen a helyi önkormányzat adócsoportja által kiállított adóigazolás is, melynek tartalmaznia kell, hogy adott személynek nincs adóhátraléka.

„Gyakorlatilag minden évben kiváltom ezt az engedélyt azért, hogyha a városban bárhol meg kell állnom, akkor egy órán belül nyugodtan meg tudok állni és el tudom intézni a személyes dolgainkat.” mondta el Papp Levente.

A városban több parkolóövezet is található, melyek különböző színnel vannak jelölve. Ezeken a területeken a megállás díja különböző összegű, de a tavalyihoz képest nem változott. A lakosok körében továbbra is a sárga övezetes bérlet a legnépszerűbb, melynek éves díja 6800 Ft változatlanul. Azonban nem csak keszthelyieknek van lehetőségük kiváltani a bérleteket. Azoknak is biztosítanak lehetőséget, akik nem helyi lakosok, de sokat tartózkodnak a városban.

A cikk folytatása a Keszthelyi TV weboldalán.