A hétvégén rendezik a Balaton Boat Show-t Balatonkenesén

A szűkebb elmúlt év után, bizakodva érkeznek a kiállítók Magyarország legnagyobb vízen és vízparton rendezett hajókiállítására, a Balatonkenesén szeptember elsején nyíló 28. Balaton Boat Show-ra, legalábbis ez derül ki a megkérdezett hajógyártók és forgalmazók várakozásaiból. A Kenese Marina-Portban mintegy 100 hajót tekinthetnek meg az érdeklődők, potenciális vásárlók.

Szeptember 1-3. között Balatonkenesén, a Kenese Marina-Port kikötőben csúcsra jár a hajós iparág és kereskedelem, ekkor rendezik ugyanis a legnagyobb magyarországi vízi hajókiállítást, a Balaton Boat Show-t, amin részt vesz mindenki, aki számít a hazai hajós életben. 71 gyártó és kereskedő lesz ott kiállítóként, közöttük nem csak hajókat építő vagy forgalmazó cégek, hanem felszereléseket, köteleket, ruházatot, műszereket vagy a hajózáshoz más módon kapcsolódó termékeket gyártók és forgalmazók is. Ez pedig azt mutatja, hogy a gazdaság nehézségei ellenére a hajós iparág talpon van, és bizakodva várja a következő szezont – közölték a kiállítás honlapján.

A hazai hajós főszezon a végéhez közeledik szeptemberben, a Balaton Boat Show viszont egy jó alkalom arra, hogy megkezdődjön a felkészülés a következőre. Egyúttal egy remek nyárzáró program a hajók és vízisportok iránt érdeklődők számára és persze mindenkinek, aki szereti a vízparti időtöltést – mondta Rápolthy Edit, a kiállítás igazgatója.

A vitorlásokat és elektromos hajókat gyártók és forgalmazók esetén nagyjából teljes paletta várható, a motorcsónak-forgalmazók közül is egyre többen jelentkeznek, és természetesen sokan kínálják alternatívaként az elektromos meghajtást.

Az elmúlt évben már tapasztalható volt, hogy a szállítási idők kitolódtak, így a vevőknek érdemes előre tervezniük, gondolkodniuk. Ugyanis minél hamarabb rendelik meg a kiválasztott hajót, annál olcsóbban tehetik ezt meg, illetve a gyártó vagy forgalmazó is hamarabb tud szállítani. A piaci tendenciák alapján nem érdemes várni az árak visszaesésére, nem várható szignifikáns lefelé mozdulás, inkább a szállítási idő csökkenésére számíthatunk.

Aki hajóvásárláson gondolkodik, annak jó lehetőség a Balaton Boat Show, amely a következő idény kezdetét is jelentheti. Befektetési szempontból szintén jó döntés lehet a szeptemberi vásárlás, mert a hajók jól tartják az árukat. Több kereskedőnél is vannak készleten rövid határidővel leszállítható hajók, ezeket is megtalálják az érdeklődők a kiállításon.

A Balaton Boat Show exkluzív autós partnere a BMW Leier Autó, a kiállítás keretén belül tesztvezetésre is nyílik lehetőség. Aki szeretne részt venni a tesztvezetéseken, mindenképp hozza magával érvényes vezetői engedélyét, aki pedig két keréken kíván gurulni, az hozza magával saját bukósisakját is és megfelelő motoros ruházatát. A helyszínen szabad helyek függvényében lehet majd regisztrálni. A tesztvezetésen való részvétel csak érvényes karszalaggal lehetséges.