A héten tartják az Utazás Kiállítást és a Budapest Boat Show-t (Vitorlázz Itthon)

A korábbi évek hagyományait folytatva idén is az Utazás kiállítással egy időben rendezik Magyarország legnagyobb hajós találkozóját, ahol a látogatók egy helyen ismerhetik meg a legfrissebb hajós innovációkat és tekinthetik meg a legnagyobb hajómárkák kínálatát.  A rendezvény ideje alatt a kiállítás stratégiai partnere, a Magyar Vitorlás Szövetség rendhagyó programmal jelentkezik. A sportág szinte minden szegmensét bemutató előadások, valamint beszélgetések várják a nagyközönséget úgy a helyszínen, mint az online térben.

 

Az idei rendezvény 5000 négyzetméter területen, közel 50 kiállítóval és mintegy 100 hajóval várja a látogatókat. Nem véletlenül hívják Magyarország legnagyobb szárazföldi kikötőjének a 30. alkalommal megnyitó Budapest Boat Show-t, hiszen hazánkban máshol ennyi hajót sehol nem látni a parton. A látogatók megtekinthetik, sőt be is járhatják a különböző márkák vitorlás, motoros és elektromos hajójának nagy részét, válogathatnak a hajózáshoz kapcsolódó felszerelések, szolgáltatások, vagy akár ruházatok közül, és beszerezhetik a különböző vízi sportokhoz szükséges eszközöket is – írja a Vitorlázz Itthon.

A kiállítás nagy hangsúlyt fektet a legfrissebb innováció bemutatására, ezzel a céllal a kilencedik alkalommal hirdette meg Újdonság Pályázatát, így az elmúlt évben vízre került fejlesztések egy helyen lesznek megtekinthetők.

A Budapest Boat Show díszvendége ezúttal a Tisza-tó, amely különleges helyet tölt be a hajósok, vízszeretők életében. A standjukon többek között a Hortobágyi Nemzeti Park élővilágának bemutatásával és Tisza-tavi (v)ízbemutató kóstolóval is várják a látogatókat.

A VMSZ és a KÜRT Zrt. a Hungexpo által szervezett Budapest Boat Show keretein belül mutatja be először a nagyközönségnek a Mentőmellény állvány projektet. A Mentőmellény Állvány Projekten mentőmellényeket tartalmazó állványt fognak felállítani frekventált vízközeli közterületeken, sétányokon, kikötőkben, első lépésként a Balaton körül.

A rendezvény ideje alatt a kiállítás stratégiai partnere, a Magyar Vitorlás Szövetség rendhagyó programmal jelentkezik. A sportág szinte minden szegmensét bemutató előadások, valamint beszélgetések várják a nagyközönséget úgy a helyszínen, mint az online térben. A klasszikus hajóktól a legmodernebb technikáig, a nagy európai tókerülőktől a Kékszalagig, az Olimpiától a legfiatalabb versenyzők bemutatásáig, az erőnléti edzésektől a nyomkövető rendszerekig, valamint a Balaton időjárási jelenségeitől a rendészeti szabályrendszerig minden szóba kerül! A program ide kattintva érhető el!