A helyiek az elsők a Péklánynak Balatonfüreden (szeretlekmagyarorszag.hu)

Zeliska Orsolya mára az ország Péklánya lett. Férjével két év alatt felépítette az ország egyik legismertebb pékségét Balatonfüreden, és hamarosan megjelenik az első könyve.

Mi tényleg hiszünk benne, hogy sorsszerűen alakult minden – mondta Zeliska Orsolya a szeretlekmagyarorszag.hu-nak adott interjúban.  Nem tudatosan, de mégis egyértelműen követte egyik dolog a másikat – folytatta. Amikor beiratkozott a pékiskolába, elkezdett blogot írni azzal a céllal, hogy másoknak, akik otthoni sütésre adják a fejüket, ne nulláról kelljen összeszedni az információkat. Azt gondolta, azzal, hogy a blogon átadja a tudást az őrlésről, a gabonákról, a sütési módokról, azzal megkönnyíti egy csomó háziasszony dolgát, és a receptből megtudják majd sütni a kalácsot vagy a kenyeret. Pillanatok alatt a semmiből hatalmas olvasottsága lett ennek – emlékezett vissza.

Talán ennek is köszönhető, hogy amikor megnyitották a pékséget Balatonfüreden, már sokan várták. Attól a perctől, hogy leköltöztünk, itthon érezzük magunkat, nagyon sok ismerősünk és barátunk lett, befogadtak. Az első perctől kezdve nagyon nagy szeretettel fordultunk a helyiekhez – fogalmazott.

Zeliska Orsolya kifejtette, hogy elsősorban a helyieknek szolgáltatnak, egyáltalán nem a turistákra építenek. Épp ezért, nem is az alsó városrészben, a Tagore-sétány környékén nyitottak üzletet, hanem a felső városrészben, a Vörös templomnál. Egész évben nyitva vagyunk, éjjel-nappal dolgozunk, sütünk, és nagyon jól érezzük magunkat – mondta el a Péklány.

A teljes interjú a szeretlekmagyarorszag.hu oldalon olvasható.

Zeliska Orsolya első könyvének bemutatójára 2019. november 9-én, 14 órától kerül sor a Füred Gasztro rendezvény alatt.