A gyors segítség megmentheti a házat (sonline.hu)

Lakossági fórumon tájékoztatta az eladósodott helyieket a Banki és Végrehajtási Károsultak Fogyasztóvédelmi Egyesülete Marcaliban.

Kovács László, az egyesület elnöke a fórumot megelőző sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy minél hamarabb kérjenek azok segítséget, akik az eladósodottság spiráljába kerültek. – A Marcali járásban statisztikánk szerint jelenleg 6500 végrehajtás van folyamatban, ebből 78 Marcaliban – mondta Kovács László. – Összességében 2500 azon végrehajtások száma, melyek ingatlanokat érintenek, a többi kisebb közüzemi tartozásokat foglal magába. Az egyesület 15 éve foglalkozik ilyen jellegű szakmai kérdésekkel, s 80 százalékában eredményes egyeztetést folytatnak hitelezőkkel, faktorcégekkel. Az ügyek 10 százalékát pénzügyi békéltető testület elé kell vinni, s a maradék 10 százalékban kell peresíteni az ügyet.

Kovács László szerint tovább nő az árverések száma, aminek csak a bírósági, a végrehajtási áteresztőképesség szab határt. Ezért is nagyon fontos, hogy akik ilyen helyzetbe kerültek, a lehető leghamarabb keressék meg az egyesületet, mert minél előrehaladottabb egy végrehajtási eljárás, annál nehezebb a segítség – olvasható a sonline.hu oldalon.