A Füred katamaránt és a nosztalgiahajókat is felújítják idén, a legújabb hajókra viszont még várni kell (welovebalaton.hu)

Program- és kapacitásbővítésről, valamint flottafejlesztésről számolt be a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója. Július második felétől augusztus 20-ig heti két varázshajó program (mely egy a külön gyerekeknek, családoknak szóló hajóút) helyett hármat indítanak, de a bulihajó kapacitását is növelni fogja a Balatoni Hajózási Zrt., mondta el a hajózási vállalat vezérigazgatója, Veigl Gábor a Zaol.hu podcastjében.

Húsvétkor indult a személyhajózási szezon a Balatonnál, a Bahart azóta az év első gasztrokompját is útnak indította, mely egyedi programhajóként szelte a hullámokat április 22-én, a Balatoni Körrel együttműködésben. A hajózási szezonban számos más tematikus, kulturális, sporttal kapcsolatos és zenei programhajókkal is készülnek – idézi a beszélgetést a welovebalaton.hu.

Veigl Gábor a podcastben hangsúlyozta, hogy a program- és kapacitásbővítés mellett az elsődleges célja a Bahartnak a hajóflotta fejlesztése. Tavaly megújult a Szent Miklós hajó, idén a Füred katamarán és a kis nosztalgiahajók felújítása a cél. Mindeközben elkészült négy teljesen új hajó (melyből kettő komp, kettő pedig katamarán), ezeknek a szállítása a Sió-csatorna vízszintjétől függ, vagyis közvetve a Balatonétól, hiszen a tó vizével tudnák feltölteni a csatornát, de ez jelenleg még nem megvalósítható.

„Nagyon bízunk abban, hogyha most még tavasszal nem is tudnak feljönni, de minél előbb itt lesznek velünk” – jegyezte meg a vezérigazgató az új hajók kapcsán. A bőséges csapadéknak nagyon örülnek: „a Balaton folyamatosan töltődik és most már közelíti az optimális vízszintet” .

A flottafejlesztés után a hosszú távú tervek között szerepel a rév és a személyhajók kikötőinek fejlesztése is.