A Folly-fák örökbefogadóit köszöntötték az arborétumban (veol.hu)

Negyedik alkalommal tartottak örökbefogadói napot szombaton a Folly Arborétumban, ahol az előző fél évben jelentkezett örökbefogadókat köszöntötte a házigazdák nevében Folly Réka – írja a veol.hu.

Az arborétum 2020-ban hirdette meg a Fogadj örökbe egy Folly-fát! kampányt, amellyel elsősorban az ember természetszeretetét, környezettudatosságát kívánja erősíteni a gyermekek és felnőttek körében egyaránt. Azóta minden tavasszal és ősszel megszervezik az örökbefogadói napot, ahol az előző fél évben jelentkezett örökbefogadókat köszöntik.

A mostani alkalommal is Folly Réka, az arborétum negyedik generációs tulajdonosa köszönte meg név szerint a támogatók pozitív hozzáállását a Panoráma kávézóban, helyben készült szörp és házi pogácsa kóstolásával egybekötve. Tájékoztatójában elmondta, hogy az örökbefogadásból befolyt összegből mindig újabb növényeket vásárolnak, s ültetnek.

– Egyedülálló atmoszférájú arborétumunk számos növénykülönlegességnek ad otthont, amelyek között éppúgy megtalálhatóak a százéves ciprusok, mint a fiatal sziklarózsák. Célunk, hogy az eddigiekhez hasonlóan tovább gondozzuk örökzöld kertünket, és bővítsük ritka növényeink, értékes fáink állományát. Ezzel nemcsak a minket körülvevő környezetet óvjuk, de a természetvédelmi oktatásból és nevelésből is kivesszük a részünket – hangsúlyozta Folly Réka. Majd hozzátette, a mostani kezdeményezés a 2017-ben általuk alapított Égig Érő Tanterem Alapítvány munkáját is segíti, amelynek legfőbb célja az, hogy a gyerekek közvetlen megszólításával hozzájáruljon a társadalmi felelősségvállalás és a természettel való szoros kapcsolat kialakításához, megerősítéséhez.

A folytatásban a résztvevők elsétáltak az örökbe fogadott fákhoz, és közösen emléktáblákat helyeztek ki. Mint megtudtuk, az elmúlt fél évben több mint 15 fát fogadtak örökbe.