A fiatal magyar vitorlázók merjenek nagyot álmodni – Balatonfüreden segítik őket (likebalaton.hu)

Ian Ainslie és Berecz Zsombor magyar szövetségi kapitányok a balatonfüredi Kékszalag Port-ban ismertették terveiket. A 2028-as olimpiát megcélozva szeretnének egy Pathway squad nevezetű csapatot felállítani olyan vitorlázókból, akik már 2024-től az olimpiai hajóosztályokban versenyeznek.

Berecz Zsombor szerint az olimpikonok képzése kiemelt fontosságú mindenki számára a vitorlázásban. A szövetségi kapitány ezt azzal magyarázta, hogy a magas szinten való versenyzés öregbíti a vitorlázás nevét, az eredményesség pedig biztosítja a támogatottságot – írja a hunsail.hu beszámolójára hivatkozva a LikeBalaton.

A balatonfüredi Kékszalag Port-ban tartott összejövetelen ismertették a jelenlegi szerződéses sportolók 2024-es programját, majd Berecz Zsombor kiemelte: megtesznek minden tőlük telhetőt, hogy a jövő évi olimpián minél többen éremmel térjenek haza. Ugyanis mindkét magyar szövetségi kapitány, Ian Ainslie és Berecz Zsombor is nagyra becsülik azt, amilyen magas szintre eljutottak már a profi vitorlázók.
Méltó edzőtársakat keresnek

Berecz Zsombor elmondta azt is, hogy a 2028-as olimpiát megcélozva szeretnének egy Pathway squad nevezetű csapatot felállítani olyan vitorlázókból, akik már 2024-től az olimpiai hajóosztályokban versenyeznek. Fontosnak tartják, hogy a kiválasztott versenyzők a jelenlegi olimpikonjainknak is már méltó edzőtársaik legyenek, azonban bennük legyen a lehetőség, hogy akár képviseljék hazánkat a 2028-as olimpián.

Ehhez a szövetségi kapitányok szakértői csapatot szeretnének biztosítani a válogatott vitorlázóknak.

A programban résztvevő fiatalok a Development squad nevű csapatot erősítik. A kiválasztott sportolók között már ott lehetnek azok a potenciális vitorlázók, akik képviselhetik hazánkat a 2032-es olimpián.

A teljes cikk itt elolvasható.