A felkapottabb balatoni települések melletti falvakban is megemelkedtek az ingatlanárak (Metropol)

A Balaton környékén az elmúlt években sorozatosan csúcsokat döntöttek az árak, ezért a felkapottabb területek környékén lévő települések is egyre népszerűbbé váltak.

Gadanecz Zoltán, a GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa a Metropolnak elmondta: az egymillió forint feletti négyzetméterárak sem számítottak meglepőnek a magyar tenger partjánál. Sokan azt gondolták, hogy a koronavírus miatt majd ezek csökkennek, de nem így lett. Egyes ingatlanoknak már annyira “elszállt” az ára, hogy az érdeklődők inkább a legfelkapottabb balatoni települések közelében nézegetnek nyaralókat, lakóházakat. Ennek persze az lett a következménye, hogy ezekben a falvakban, városokban is lassan ugyanolyan drágán árulják az ingatlanokat, mint a nyaralóközpontokban. Ez leginkább a Siófok, Keszthely, Balatonfüred körüli térségekben figyelhető meg.

A koronavírus egyébként bizonyos szempontból még támogatta is a balatoni ingatlanpiacot, hiszen az emberek többsége a home office miatt nem volt helyhez kötött, így szinte kézenfekvő volt, hogy felpakoljanak és Balatonra költözzenek. Itt gyönyörű környezetben vészelhették át a karantént.