A falat kibontva fosztották ki a balatoni trafikokat, de lebuktak (veol.hu)

Indítványozta a Veszprémi Járási Ügyészség két Hajdú-Bihar megyei férfi letartóztatását, akiket gyanúsítottként hallgattak ki több Balaton-parti dohánybolt feltörése miatt, derült ki a Veszprém Megyei Főügyészség tájékoztatójából – írja a veol.hu.

Az 51 éves férfi a falat megbontva jutott be két balatoni település trafikjába júniusban, amelyekből mintegy négy-négy millió forint értékben lopott dohányárut, a rongálással pedig egy millió, illetve 500 ezer forintos kárt okozott.

Aztán 37 éves társával együtt augusztusban autót béreltek, és ismét a Balatonhoz mentek, ahol egy balatonfüredi dohánybolt falát bontották ki, és így nyolc millió forint értékű áruval, és 800 ezer forint készpénzzel távoztak. A rendőrség ekkor üldözőbe vette őket, de a két férfi az autót szénával beborította, ők egy szőlőültetvényen elrejtőztek, aztán elmenekültek a lopott értékekkel. A járműben viszont ott hagyták személyes irataikat, így nemsokára megtalálták őket a rendőrök. A nyomozásnál velük szemben további, hasonló módszerrel elkövetett bűncselekmények gyanúja is felmerült, amiket jelenleg is vizsgálnak.

Az ügyészség a szökés, bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a két büntetett előéletű férfi letartóztatását, amit a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója egy hónapra elrendelt. A végzés a fiatalabb gyanúsítottnál nem végleges – olvasható a veol.hu-n.