A Balaton legnagyobb civil szervezete újabb akcióba kezd

A Balaton körül több településen saját csoportokkal rendelkező Nők a Balatonért Egyesület (NABE) újabb természetvédelmi szemléletformálási tevékenységbe kezdett a biológiai sokféleség nemzetközi napja, avagy a biodiverzitás védelmének május 22-i világnapja apropóján. A Magyar Természetvédők Szövetségének „A mi sokszínű kertünk” országos kampányához csatlakozva 23 tagszervezetével 300 rendezvényt, oktatási alkalmat szervez – tájékoztatta Szauer Rózsa, az egyesület elnöke a HírBalatont. A NABE május 27-én mutaja be a programját a sajtónak Gyenesdiáson.

 

A biodiverzitás védelmének világnapja az élővilág sokféleségének fontosságára, megőrzésére, illetve az azt fenyegető veszélyekre igyekszik felhívni minél több ember figyelmét.

A NABE „A mi sokszínű kertünk” programját a sajtónak is bemutatja május 27-én, hétfőn 10 órától Gyenesdiáson, a községházán (Kossuth L. u. 97.). Céljuk a családok, az oktatási és egyéb intézmények, az önkormányzatok tájékoztatása és ösztönzése, hogy lépéseket tegyenek a biodiverzitás védelme érdekében a saját kertjükben, udvarukon, közterületeken.

A tájékotatón a NABE elnöke rövid összefoglalót tart a biodiverzitás jelentőségéről a kiskertekben, illetve A mi sokszínű kertünk című országos programról, majd a tagok bemutatják az egyesület szemléletformálási módszereit, köztük sokszínű kert-makettet és társasjátékokat.

A kampányban arra szeretnénk minél több embert ráébreszteni, hogy mindannyian tehetünk az élővilág sokszínűségének megőrzéséért. Már egy kicsinyke kertdarab vagy udvar is jó szolgálatot tehet, hogy megkezdjük a természetbarát lépések sorát

– fogalmazott az egyesület vezetője.