A bezárás nem opció Hévízen (zaol.hu)

A kormány rendelkezése értelmében minden településnek úgynevezett menedzsmenttervet kell készítenie az energiaválság kezelésére. Ez Hévízen már rendelkezésre áll, minimalizálva például az intézmények fűthetőségét – írja a zaol.hu.

A testületi ülésen további javaslatok is szóba kerültek, például összevonásokról. Papp Gábor polgármester kiemelte: azt tartják szem előtt, hogy semmit ne szüntessenek meg, mert hosszú távon gondolkodnak, s a bezárás nem opció. „Racionális döntéseket szeretnénk hozni”, tette hozzá a városvezető.

Papp Gábor elmondta, a kormányzati ajánlások egy része már korábban teljesült, hiszen például korszerűsítették Hévíz közvilágítási rendszerét, s életbe lépett a városi cégek és intézmények energiafelhasználására vonatkozó szigorító rendelkezés is.

A grémium úgy határozott: karácsony és szilveszter között bezár, január első két hetében pedig csökkentett létszámmal működik a polgármesteri hivatal.

Arról is döntött a testület, hogy az önkormányzat a Kölcsey utcában található – jelenleg állami kezelésben lévő – nyilvános mellékhelyiséget saját tulajdonba venné.

A képviselők a nyersanyagnormák növekedése miatt 20 százalékkal emelték a munkahelyi étkezésért fizetendő díjat, ám ez a diákokra nem vonatkozik, ők a jelenlegi áron vehetik igénybe ezt a szolgáltatást. A jövőben változik a szociális tüzelőanyagról szóló rendelkezés is. Mivel háromszorosára nőtt az igénylők száma, az eddigi 15 napos szállítási határidő 30 napra módosul. Papp Gábor elmondta: a helyhatóság eddig egyetlen kérelmet sem utasított el.

A testület közbeszerzést írt ki a Sport közben és környékén építendő kerékpáros sáv kialakításával kapcsolatban, illetve a Babochay és a Vörösmarty utca kereszteződésében a csapadékvíz-hálózat kiépítésére, amelyre 100 millió forintot nyert a város.

A képviselők mindezek mellett beszámolót hallgattak meg a város adópolitikájáról és az adómértékekről, majd elfogadták a Brunszvik Teréz-óvoda szmsz-, pedagógiaiprogram-, illetve házirend-módosítását, illetve az Illyés-iskola, valamint a Bibó-gimnázium 2021-22-es tanévre vonatkozó feladat-ellátási, illetve a Hévíz SK társaságiadó-, továbbá a működési támogatásról szóló beszámolóját is.