A balatoni versenypályát tesztelték a Red Bull Air Race pilótái (redbullairrace.com)

Hamarosan megkezdődik a Red Bull Air Race magyarországi fordulója a Balaton felett. A sorozat 14 elitpilótája közül ketten már a versenypályát is feltérképezték Zamárdiban, amely a világbajnokság soron következő futamának ad otthont a hétvégén.

Fotó: Red Bull Air Race

Csütörtökön Zamárdi felett szárnyalt a Red Bull Air Race két elitpilótája – a chilei Cristian Bolton és a 2016-os világbajnok német Matthias Dolderer Edge 540 típusú gépeikkel cikáztak a napsütötte parjáról, népszerű zenei fesztiváljairól és lankás borvidékéről híres város felett, amely a hétvégén elsőként ad otthont a Red Bull Air Race világbajnokság magyarországi futamának. A rendezvényre látogatók Zamárdi szabadstrandján követhetik figyelemmel, ahogy a pilóták 370 km/órás sebességgel, és esetenként akár 12 G terhelés mellett száguldoznak a magyar tengeren felállított, 25 méteres légi kapukkal határolt technikai versenypályán.

Fotó: Red Bull Air Race

Fotó: Red Bull Air Race

Kövesd te is figyelemmel a szezon utolsó európai futamát, ahol a Red Bull Air Race világbajnokság pilótái a Balaton-parti Zamárdiból indulnak. A július 13-i kvalifikációs napot követően 14-én, vasárnap mérhetik össze ügyességüket és gyorsaságukat a Master Class versenyzői.

További információkért látogass el a redbullairrace.com oldalra.