A Balatoni Szövetség “kicsit fél” a Red Bull Air Race-től (infostart.hu/InfoRádió)

Idén a legtöbb balatoni szolgáltató már a nyári főszezon előtt, pünkösd hétvégéjén készen áll a vendégek fogadására – állítja a Balatoni Szövetség elnöke, Szigliget polgármestere, Balassa Balázs. A vízminőség kiváló, a hétvégén 19-20 fokos vizet remélnek. Nem csak egy szezonja van a Balatonnak, az ősz, a tél és a tavasz is kezd nagyon felfutni, viszont a nyári éppen most kezdődik; közeleg a június eleji pünkösdi hosszú hétvége.

“A nyári szezon általában az iskola végén szokott kezdődni, de most mivel egy héttel előtte van a pünkösd, ezért szinte az összes önkormányzat úgy időzíti a fejlesztéseit, strandnyitását, rendezvényeit, hogy mostanra a lehetőségekhez képest készen álljanak a vendégek fogadására” – fogalmazott az InfoRádióban Balassa Balázs szigligeti polgármester, a Balatoni Szövetség elnöke.

A balatoni vízminőség szerinte évről évre egyre jobb, a horgászok szerint már “túlságosan jó”, mivel a halak a koszosabb, zavarosabb vizet szeretik.

“De komolyra fordítva a szót egyértelmű, hogy a térségben megvalósított fejlesztések, csatornázások egyértelműen azt eredményezték, hogy a Balatonnak soha nem voltak még ilyen jó minőségű a vize, reméljük, 19-20 fokos lesz a víz” – mondta Balassa Balázs.

Ha valaki rákeres a balatoni programkínálatra, akkor Balassa Balázs szerint aligha van olyan ember, aki nem talál kedvére való eseményt a Balatonnál a pünkösdi hosszú hétvégén.

“Most hétvégén lesz a Harley Fesztivál Alsóörsön, Balatonfüreden pedig a Hal- és Borünnep, Szigligeten pedig a Várfesztivál” – villantotta fel.

Elismeri, hogy vannak ellentmondásos események is, ilyen például a Balaton Sound vagy a Red Bull Air Race. “Utóbbi jobb lett volna talán áprilisban-májusban, amikor kevesebb a program, nyári időszakban kicsit félünk a rendezvénytől, de bízunk benne, hogy minden konfliktus nélkül túléljük. A Balaton Sound rendezői pedig egyre több figyelmet fordítanak arra, hogy minél kevesebb kellemetlenséggel járjon a fesztivál” – ecsetelte az infostart.hu-nak.