A balatoni légimentők is táncra perdültek (boon.hu)

A Magyarországi Légimentésért Alapítvány egészségügyi dolgozók munkájának elismeréseként készített videóüzenettel hívja a szimpatizánsokat. A Master KG és Nomcebo Jerusalema című slágerére elindított táncmozgalomhoz a világ minden tájáról számtalan baráti társaság és munkahelyi csapat csatlakozott, de orvosok, ápolók, tűzoltók. így a balatoni légminentők is táncoltak az afrikai örömzenére.

 

A 2020-as év legjobb tánc kihívásában a Magyarországi Légimentésért Alapítvány is részt vett, ezzel köszönve meg az egészségügyben dolgozók elmúlt évben tanúsított erőn feletti munkáját – tájékoztatott Nagy Boglárka alapító. Észak és nyugat egyszerre táncolt, hiszen a miskolci repülőtéren készült felvétellel egy időben a balatonfüredi bázis is csatlakozott a kezdeményezéshez. A táncról készült összeállításban a Légimentő Nonprofit Kft. minden légimentőbázisa (Budaörs, Balatonfüred, Sármellék, Pécs-Pogány, Szentes, Debrecen és Miskolc) egy-egy rövid videóüzenetben köszönt el a 2020. évtől, és kívántak boldog új évet az országnak 2021-re.

Várják a csatlakozókat
Az alapítvány tagjai elérhetőségeiken örömmel várják a csatlakozókat – jelezte az alapító. Rövid videót várnak egyénileg, baráti társaságoktól, munkahelyi közösségektől, melyből egy összefogást szimbolizáló filmet készítenek majd. A tánc itt elérhető. Az immár öt évtizedes hagyományokkal rendelkező magyarországi légimentés alapítója az Országos Mentőszolgálat volt, jelenlegi működtetője a Magyar Légimentő Nonprofit Kft.

A cikk folytatása itt elolvasható.