A Balatonba fulladt egy férfi Ábrahámhegynél (Index.hu)

Szombaton, a kora délutáni órákban eltűnt a Balatonban egy idős férfi. Felkutatásába a helyszínen tartózkodó strandolók is bekapcsolódtak, de csak alkonyat után vált bizonyossá, hogy tragédia történt.

Szombaton, a kora délutáni órákban eltűnt egy idős férfi a Balatonban az ábrahámhegyi strand előtt. Az Index információi szerint a rendőrség helyszínre érkező járőrei több szemtanút, köztük az eltűnt férfi egyik hozzátartozóját is kihallgatták. A riasztást követően a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának keresőhajója Révfülöpről azonnal a helyszínre érkezett, és megkezdte a kutatást a parttól mért 100 méteres sávban, és a strandolók segítségével csatárláncban a sekélyebb területeket is átfésülték – eredménytelenül.

Bagyó Sándor a vízimentők vezetője a lapot arról tájékoztatta, hogy végül alkonyat után a víz alatt, holtan találtak rá a férfire a strand vízterületének határát jelző bóják közelében. Munkájukat nehezítette, hogy senki nem látta az esetet, így feltételezés alapján végezték a keresést ultrahangos kézi szonárral, illetve a mentőhajóba épített szonár segítségével.

A teljes cikk itt elolvasható.