A Balaton volt Érdi Mária olimpikon vigasza a járvány alatt (InfoRádió)

Októberben rendezhetik meg a vitorlázó Európa-bajnokságot Athénban – mondta el az InfoRádiónak az ifjúsági világ- és Európa-bajnok magyar vitorlásversenyző, Érdi Mária, aki a járványügyi korlátozások alatt a Balatonon készült. Úgy fogalmazott: az itthonlét lelkileg és testileg is feltöltötte.

“Elég hálás vagyok azért, mert az elmúlt időszakban Magyarországon a vízen is tudtam edzeni, mivel a legtöbb versenyzőtársamnak – köztük az angol barátomnak, akivel a legtöbbet edzem közösen – erre nem volt lehetősége a járvány miatti karanténintézkedések miatt”

– mondta az InfoRádióban Érdi Mária, a Magyar Villamos Művek Sport Egyesület ifjúsági világ- és Európa-bajnok magyar vitorlásversenyzője.

Az olimpikon nem érzi úgy, hogy bármilyen hátrány is érte volna azért, mert nem a korábbi terveinek megfelelően készült az elmúlt időszakban. Érdi Mária hangsúlyozta, hogy kihozza a legjobbat az itthoni helyzetből, folytatja a felkészülést is. Úgy fogalmazott, hogy lelkileg is nagyon feltölti ez az időszak, de fizikailag is jobb állapotban van, mivel az állandó utazás azért eléggé megterheli.

Felidézte, hogy a legutóbbi három versenye mind magyar megméretés volt: tavaly szeptember végén az országos bajnokság, idén pedig eddig két versenyen indult el a Balatonon.

Beszámolt arról is, hogy most próbálják megszervezni a külföldi edzőtábort. Valószínűleg Németországba megy, előreláthatólag július 10. körül, mivel az angol edzőpartnerét még nem engedik el otthonról. Mivel az új-zélandi edzőjével hónapok óta nem találkozott, ezért először felméri majd, mit fejlődött a sportoló az elmúlt hónapokban.