A Balaton vízszintje 120 centi, a víz 23 fokos

A Balaton átlagos vízállása az elmúlt három napban két centiméternyit csökkent, jelenleg 120 centiméter – a vizugy.hu adatai szerint, a siófoki vízmércéhez viszonyítva. (A tó átlagmélysége 3,75 méter.) A víz hőmérséklete szerda korareggel Siófoknál 23 Celsius fok volt. Az üdülőrégióban zivatar, felhőszakadás is előfordulhat, főleg délutántól. A legmagasabb nappali hőmérséklet nyugaton 28, 29 fok körül, keleten 30, 31 fok körül alakul. Késő estére 21, 22 fok köré hűl le a levegő.

A Balaton átlagos vízszintjének alakulása az elmúlt 20 napban (Forrás: vizugy.hu)

 

A met.hu előrejelzései szerint a Balatonnál a mérsékelt (10-25 km/h) északkeleti, keleti szél reggel időnként még megélénkülhet (25-35 km/h). A déli órákra mérséklődhet a légmozgás (5-20 km/h) és a helyi hatások vehetik át a szélviszonyok alakítását.
A térség keleti felében azonban keleties irányból egy-egy élénk (25-30 km/h) széllökés továbbra is előfordulhat. Zápor környezetében a szél megélénkülhet-megerősödhet (35-55 km/h), zivatarral viharos (60-80 km/h) széllökések is kialakulhatnak.
Többször erősen felhős időre van kilátás, hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. A megnövekvő gomolyfelhőzetből zápor, zivatar akár többször is elérheti a tavat dél felől. Elsősorban a délután második felétől akár hevesebb zivatarok is érkezhetnek felhőszakadással, jégesővel.