A Balaton Riviéra arcai: A legmenőbb titkos borterasz (balaton.vehir.hu)

Csopak az Északi-part gasztronómiai szempontból is különösen vonzó települése, számos jó étterem, borászat található itt. Ez nem riasztotta vissza Petrányiékat, hogy ők is nyissanak egyet a Szitahegyen. Sőt, inspirálta. Egyébként is, amibe ők belekezdenek, az tuti siker, mert elhiszik, hogy képesek rá és hisznek abban, amit képviselnek.

Petrányi István és felesége Piroska együtt válaszoltak a balaton.vehir.hu kérdéseire egymást kiegészítve, attól függően, kinek mi a területe, a „szíve csücske”.

-A turisztikai hírportálok a legmenőbb titkos borterasznak nevezik a Petrányi Pincészetet, ahova akár szívesen odacuccolna az ember. Sikeres autókereskedéstől delikatesz bolton át a borteraszig terjed a családi vállalkozás palettája. Mi a titkuk, hogy amihez hozzáérnek, „arannyá” változik?

PP: Azért ebben sok munka és befektetett energia van. Konkrét elképzelésünk nem volt 2001-ben, amikor megvettük a csopaki ingatlant, csak azt tudtuk, hogy szép birtokot szeretnénk tájba illő épületekkel, finom szőlővel és olyan borral, ami igazán csopaki. Ehhez először egy ügyes csapatot kellett összeállítani a pince körül, melyet a férjem irányít. Így lett borunk, amely egyre szebb eredményeket hozott, szívesen adtunk belőle az elején minden értékesített autó mellé 1-1 palackkal, de nyilván azért valahogyan árusítani is kellett a borainkat. Ebből az ötletből született meg a Kincses Bolt a strandon, mely végül is olyan biztos ponttá vált a parton, ahol finom kávét, házias sütiket, jó fröccsöt és néhány kedves szót is kap a strandoló közönség. Aztán a férjem hirtelen jött ötlettől vezérelve kitervelte a borkóstoló helyiséget a pince mellett, a panorámás Szitahegyen. Minden szívből jött, de azt gondolom, enélkül nem is érdemes belekezdeni.

A cikk folytatása itt található.