A Balaton-parton folytatódott a virágosítás Keszthelyen (tvkeszthely.hu)

4000 palántát ültettek el szerdán Keszthelyen. A strandokon és a Szent Miklós temető hősi sírjainál virágosított a VÜZ Kft. Keszthely Virágos Önkormányzatért díjat nyert 2022-ben. A városvezetés célja, hogy a következő években is megfeleljenek az elismerésnek és a lakossági igényeknek.

A Városi strand bejáratánál virágosítanak. Esőben is ültetni kell a VÜZ Kft. dolgozóinak. A megrendelt palántáknak aznap a helyükre kell kerülniük, különben elhervadnak. Az évelő ágyásokat egészítik ki egynyári virágokkal, mindhárom strandon.

Keszthely zöld város, ezért sok virágra van szükség – hangsúlyozta Manninger Jenő. A polgármester tapasztalata az, hogy igény van rá, szeretik az emberek a virágosításokat.

„Az elmúlt években javult is a minősége, egyre szebb virágok vannak és ráadásul gazdaságosabb is, évelő virágok vannak, amiket könnyebb fenntartani. Ezt láthatjuk elsősorban a Fő téren, a strandon és ahogy körbe megyünk az egész városban. Meg lesz mindenütt a helye, hogy hol lehet szép virágokat ültetni. Keszthely a Virágos Magyarország mozgalomban is nyert már el díjat és ennek meg kívánunk felelni a következő években is” – nyilatkozta a polgármester.

Laczkó Mária, a VÜZ Kft ügyvezetőjének szakmai irányításával minden évben ökológiai kiültetés van. Ez azt jelenti, hogy a hely, a környezet igénye szerint választanak növényt. A száraz, napfényes területekre például kúpvirág, zsálya és büdöske kerül, míg az árnyékos területekre begóniát, díszcsalánokat, illetve a mélyárnyékot elviselő zsályaféléket ültetnek.

A Városi strand jelenleg sétányként üzemel, a mosdó is nyitva van. A tervek szerint június 8-án nyílik meg a strand.

A Keszthelyi TV híradása itt megtekinthető.