A Balaton is szerepelhet az új magyar légitársaság jövő nyári menetrendjében (vg.hu)

Véget ért az eredetileg beharangozott tesztidőszak, de akkora az érdeklődés, hogy az Aeroexpress Regional már a tavaszi menetrendet készíti elő. Ezzel már nemcsak a keleti országrész, hanem Nyugat-Magyarország is elérhető lesz, ha minden igaz, a Balatonhoz is lehet majd repülni. A formálódó Kárpát-medencei járatokban a magyar állam is lát fantáziát.

Mérföldkő előtt áll a szeptemberben indult Aeroexpress Regional – erről a cég alapító-résztulajdonosa beszélt a VG-nek. Somogyi-Tóth Dániel elmondta, hogy az új magyar légitársaság bevezető járatai eddig Budapestet és Debrecent kötötték össze Erdéllyel, de már a közeljövőben bővítést terveznek.

Decemberben, az ünnepi időszaktól kezdődően elérhetővé válnak a legnépszerűbbnek bizonyult járataik, a nyári menetrendtől pedig Debrecen mellett Nyugat-Magyarország bekapcsolását is tervezik. Példaként a Balatont és térségét, Marosvásárhelyet, valamint az közeljövőben nyíló brassói repülőteret említette.

Erős hátországa van az Aeroexpress Regionalnak
Ahogy arról korábban a lap beszámolt, a magyar állam is lát fantáziát a formálódó Kárpát-medencei járatokban. Az Aeroexpress Regional anyacége, az évek óta Finnországban közszolgáltatást teljesítő BASe Airlines révén képzi személyzetét és növeli kapacitásait.

Jó úton haladunk, Budapest és Kolozsvár között a folytatást heteken belül tervezzük, a komolyabb előrelépés és egy jelentősebb hálózat pedig akár már a nyári menetrendben is visszaköszönhet
– fogalmazott az alapító-résztulajdonos.

Megtetszett az utasoknak a regionális repülés
A légitársaság szeptember–októberben tesztüzemben működött, amit november közepéig meghosszabbítottak. Ezt a növekvő utasérdeklődés is generálta:

Somogyi-Tóth Dániel szerint hétről hétre 20-30 százalékkal emelkedett a foglalások száma a teljes járatrendszerre vonatkozóan.
Kiemelkedően népszerűnek bizonyult a magyar főváros és Kolozsvár régóta várt légi összeköttetése.

Összességében úgy értékelt, hogy bár az elmúlt két hónap rendkívül rövid időszak volt, de azt bebizonyította, hogy az utasok a regionális repülés újdonságát kedvezően fogadják. A járatokra vonatkozó számtalan igényből és megkeresésből is azt látják, hogy a Magyarország és Erdély között gyakran ingázó utasok különösen várják a folytatást.

A cikk folytatása itt elolvasható.