A ’80-as évek legnagyobb popbandája érkezik Paloznakra

Újabb nevet közöltek a szervezők az idei Paloznaki Jazzpiknik programjából. Idén nyáron ismét egy igazi legendát, a Level 42 zenekarát repítik a Balaton-felvidékre, hogy egy fergetegeset tombolhassanak a koncerten a dűlőn a piknikezők. 

(Fotó: Paloznaki Jazzpiknik)

A Level 42 a ’80-as évek legendás jazz-funk fúziós együttese.  A 2020-as európai turnéjuk egyik állomása a 9. Paloznaki Jazzpiknik, ahol ismét egy legendás örökzöld pezsdíti fel a mesés Balaton-felvidéki nyárestet – áll a szervezők közleményében.

A brit zenekar a jazz, a rock, a pop, a funky, illetve a soul és a blues elemeit vegyítette egyedi hangzásban, amelyért milliók rajongtak. Olyan ismert dalokat hoznak a Jazzpiknikre, mint a Lessons in Love, a Something about you, vagy az It’s Over gigaslágerek. Világszerte több mint 30 millió eladott lemezük van.

A Paloznaki Jazzpiknik Nagyszínpadának eddigi fellépői sora; július 30-án, csütörtökön a Level 42 jegyzi a nyitóeseményt. Július 31-én, pénteken nekünk fog zenélni a soul legújabb sztárja, JP Cooper, majd a szombati záróesten, augusztus 1-jén pedig a latinos temperamentumú, fergeteges bulit ígérő Caro Emerald és az MF Robots utánozhatatlan hangjai töltik be a csillagfényes paloznaki éjszakát. A további előadók bejelentését folytatják – ígérik a szervezők.

A Balaton északi partjának egyik legkedvesebb falujában, Paloznakon a Homola Pincészet 2020-ban már kilencedik alkalommal rendezi meg a Jazzpikniket, ami  egy kis Tájház udvari dzsemboriból vált több napos, és több koncertes rendezvénnyé. Az alapötletet a jó borok és a jó zene kapcsolata adta, az ötletgazdák Homola Szabolcs és Valde Orsolya. Egy olyan színvonalas rendezvény létrehozása lebegett a szemünk előtt – és lebeg ma is – amely a tömegfesztiválok mellett kínál alternatívát a Balatonon.